ЗЛАТНО СЛАВЕЈЧЕ 1976

ПЛАКАТ

подетални информации за фестивалот


ПРОГРАМА

1. Земјо мила
-Текст: Ненад Џамбазов
-Музика: Бојан Лазаров
-Аранжман: Илија Илиевски
-Исполнува: Каменка Пејкова

2. Златно Славејче
-Текст: Ненад Џамбазов
-Музика : Михајло Николовски
-Аранжман: Александар Џамбазов
-Исполнува: Љубица Диманчева

3. Возот иде
-Текст: Васил Куновски
-Музика: Живко Пармаковски
-Аранжман: Љубомир Бранѓолица
-Исполнува: Ѕвездана Ангелова

4. Вртоглавица
-Текст: Стојан Тарапуза
-Музика: Благој Цанев
-Аранжман: Благој Цанев
-Исполнува: Венера Јорданова

5. Фатив еден сом
-Текст: Ненад Џамбазов
-Музика: Кирил Македонски
-Аранжман: Кирил Македонски
-Исполнува: Игор Камчевски

6. Кукличка
-Текст: Светлана Златановска
-Музика: Светлана Златановска
-Аранжман: Љупчо Костадинов
-Исполнува: Билјана Пашариковска

7. Имам братче малечко
-Текст: Радомир Латковски
-Музика: Петре Наумов
-Аранжман: Славе Димитров
-Исполнува: Тања Тодоровска

8. Две петлиња
-Текст: Васил Пујовски
-Музика: Александар Џамбазов
-Аранжман: Александар Џамбазов
-Исполнува: Елизабета Цуревска


9. За празникот на мојата мама
-Текст: Авни Енѓули
-Музика: Рамадан Шукри
-Аранжман: Драган Ѓаконовски
-Исполнува: Сениха Мехмет


10. Очите на мама
-Текст: Стојан Тарапуза
-Музика: Стојче Тошевски
-Аранжман: Стојче Тошевски
-Исполнува: Весна Тануровска

11. Си бил еднаш еден кит
-Текст: Ненад Џамбазов
-Музика: Кирил Македонски
-Аранжман: Кирил Македонски
-Исполнува: Вера Ацевска

12. Април
-Текст: Михајло Николовски
-Музика: Михајло Николовски
-Аранжман: Александар Џамбазов
-Исполнува: Горан Коевски

13. Кокиче
-Текст: Македонка Јанчевска
-Музика: Кирил Вангелов
-Аранжман: Александар Џамбазов
-Исполнува: Снежана Николова

14. Цвеќето драго
-Текст: Стојан Тарапуза
-Музика: Благој Цанев
-Аранжман: Благој Цанев
-Исполнува: Наташа Секулова

15. Цреши
-Текст: Живко Николовски
-Музика: Ратко Пајдаков
-Аранжман: Александар Џамбазов
-Исполнува: Магдалена Кондева

16. Златни зраци
-Текст: Михаил Јанушев
-Музика: Кирил Тодоровски
-Аранжман: Илија Пејовски
-Исполнува: Мирјана Петрушевска

17. Дрен
-Текст: Стојан Тарапуза
-Музика: Михајло Николовски
-Аранжман: Александар Џамбазов
-Исполнува: Благој Гичев

18. Кажи глувчо
-Текст: Стојан Тарапуза
-Музика: Кирил Тодоровски
-Аранжман: Александар Џамбазов
-Исполнува: Валентина Пирковска

19. Болно мече
-Текст: Методија Симоновски
-Музика: Михајло Бандевски
-Аранжман: Димитар Христовски
-Исполнува: Мелита Ѓузелкова

20. Мојата учителка
-Текст: Глигор Поповски
-Музика: Александар Џамбазов
-Аранжман: Александар Џамбазов
-Исполнува: Калиопи Буклевска


ОРГАНИЗАТОРИ

диригент:
Александар Џамбазов
режисер:
Миодраг Шаурек
сценарио:
Оливера Николова
сценографија:
Васко Ташковски
водител:
Зафир Хаџиманов
придружба:

Ревискиот оркестар на РТВ Скопје
и детскиот хор"Развигорче" - Скопје
Место на одржување:
Универзална Сала